Lägerinformation

Vi hälsar alla innebandysugna barn och ungdomar välkomna till den tjugoförsta upplagan av Star Camp, Pixbo Wallenstams camp, som går av stapeln sommaren 2022.

Star Camp är ett internationellt innebandyläger för killar och tjejer från 10-17 år. Målsättningen med lägret är att ge alla deltagare en oförglömlig vecka tillsammans med nya vänner från de flesta av världens innebandyländer. Man behöver inte spela i någon förening för att deltaga. Man kan komma ensam, med några kompisar eller med hela sitt lag. Alla är välkomna.

De senaste campen har det årligen kommit närmare 600 lägerdeltagare till Star Camp fördelade på fyra veckor. Deltagarna har kommit från femton nationer. De mest långväga gästerna brukar åka hela vägen från Ryssland och Kina. Deltagande nationer under åren från 2000 fram till dags datum:

Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Belgien, Tjeckien, Ryssland, Kina, Singapore, USA, Kanada, Spanien, Estland, Lettland.

Nu flyttar vi in i NYA Wallenstam Arena!
En mycket glädjande nyhet detta camp är att vi nu flyttar in NYA Wallenstam Arena. En supermodern innebandyarena med spel- och träningsmöjligheter i världsklass! Vi har under lägret även tillgång till Wallenstamhallen och Mölnlycke Arena.

Om nya arenan
Nya Wallenstam arena i Mölnlycke är kommunens största arena för matcher och evenemang. Den är också Pixbo Wallenstams match- och träningsarena. Anläggningen består av en stor inomhusarena med knappt 1600 läktarplatser. Här ryms också en stor träningshall, åtta omklädningsrum, kafeteria och en utställningsdel med konferensutrustning. Direkt innanför entrén finns kiosker och plats för andra försäljningsytor samt biljettkassor. Bilder från Wallenstam Arena i Mölnlycke nedan. Star Camps nya hemmaborg. Klicka på bilden för att förstora dem.

Fler nyheter
Några ytterligare nyheter 2022 är att det finns möjlighet att spela matcher varje dag (3 utespelare + målvakt) för de som vill. Nytt för i år är att vi även har rena målvaktsinstruktörer med på Campet.

Nytt för i år är att vi även har rena målvaktsinstruktörer med på lägret. Under veckan kan de som vill spela även träningsmatch mot Pixbo Wallenstams herr- och damlag. Veckan avslutas med en turnering. Här deltar och möts alla lägerdeltagare.

En annan nyhet för året är att vi erbjuder padelspel för såväl proffs som nybörjare. Den 1 april kommer Nordens modernaste padelanläggning att invigas. Den ligger 400 meter från Wallenstam Arena. Här finns det möjlighet att spela padel under Star Camp veckorna.


Höjdpunkter under Star Camp

  • Världens mest fullspäckade innebandyläger med deltagare från mer än tio nationer. Träffa innebandyspelare, innebandyproffs och instruktörer från alla världens hörn. 
  • Lägret hålls i supermoderna Wallenstam Arena som innehåller en huvudplan, en träningsplan samt utmärkta faciliteter för ett modernt sommarläger. Vi har även ytterligare två hallar för att maximera antalet innebandyspelare varje timma. 
  • Vad sägs om världens bästa damspelare som gästtränare? Eliska Krupnova – tjeckiska landslaget samt bäst i världen 2020, Ida Sundberg – kapten i svenska landslaget), Lara Heini – schweizisk landslagsmålvakt, Rikke Hansen – norsk Innebandys största stjärna, samt Laura Manninen – finska landslaget. 
  • Vad sägs om några Sveriges bästa herrspelare? Martin Östholm, Oskar Weissbach, Gustav Fritzell samt svenska landslagsmålvakten Jon Hedlund. 
  • Besök på Nordens största nöjespark Liseberg. Häng med på en halvdag bland karuseller och mängder med aktiviteter inne i Göteborg city. 
  • Målvakter, se hit. Vi har unika och specifika målvaktsinstruktörer för att ge er en optimal lägervecka med individuell feedback. Pontus Boman, Jon Hedlund, Lara Heini och Kalle Lundgren kommer alla att finnas behjälpliga under veckan. 
  • Gillar du Padel? Vi kommer att få tillträde till Nordens mest moderna padelhall med gångavstånd från vårt camp. 
  • En unik inblick i innebandyprodukternas värld! För de som är intresserade träffar vi ansvariga för ZONE och UNIHOC och tittar på nyheter, produktion och världens största innebandylager. 
  • Visste du att Star Camp dessutom är ett extra långt läger? Jämfört med många andra läger får du fler dagar hos oss (söndag-fredag) vilket skapar fler underbara minnen samt dagar att spela innebandy på. 
  • Vi ses väl 2022? Boka och få ett fint erbjudande. Alla deltagare som bokar upp plats på sommarens camp kommer att erhålla en matchklubba från UNIHOC eller ZONE utan kostnad. För målvakter gäller att man får en hjälm från UNIHOC eller ZONE. Klicka här >

Passningar, skott, teknik och mycket spel
På Star Camp bjuds man på träning enligt Pixbo Wallenstams modell med betoning på passningar, skott, teknik och mycket spel. Vi genomför två träningspass om dagen. Förutom träningspassen finns det möjlighet att spela matcher varje dag (3 utespelare + målvakt) för de som vill. Våra erfarna ledare ger personliga råd och tips för att man ska kunna bli en bättre innebandyspelare.

Mitt i city
Star Camp är förlagt till Mölnlycke som är centralort i Härryda kommun. Mölnlycke ligger utmed riksväg 40 mellan Göteborg och Borås. Med bil når man Göteborgs centrum på cirka 15 minuter och med buss tar det cirka 20 minuter. Sportcentret är beläget mitt i Mölnlycke centrum intill den vackra Wendelsbergsparken. På gångavstånd från sportcentret finns buss- och tågstation, post, banker, vårdcentral, apotek, sportbutiker och andra affärer. Allting ligger mitt i city. På så vis slipper vi tidsödande resor och trafikerade vägar.

Mycket mer än innebandy
Våra aktiviteter är samlade på ett och samma ställe. Före och efter träningen har man chans att prova en mängd kostnadsfria aktiviteter på området som beachvolleyboll, bordtennis, bad och fotboll med mera. I vår anläggning finns kiosk och cafeteria. Under veckan finns det möjlighet att åka med på olika frivilliga resor mot betalning. Några populära utflykter är turerna till Liseberg eller Laserdome.

Mat och boende
Under veckan bjuder vi på förstklassig mat. Frukost, lunch, middag och kvällsmat från kostcirkelns alla hörn bäddar för att man skall orka med veckans prövningar. Har man önskemål om specialkost beroende på medicinska eller andra skäl anger man det i samband med anmälan. Man bor med sina kompisar i Hulebäcksgymnasiet, även ledarna bor i samma byggnad som lägerdeltagarna. Man kan välja mellan att ta med egen säng, luftmadrass eller liggunderlag. Man kan också välja att hyra säng av oss. I båda fallen får man själv ta med täcke, sängkläder och kudde. Ett tips är att ta med ett långt hänglås med extranyckel till sitt skåp. Extranyckeln kan lämnas till gruppledarna vid första samlingen.

Lägerveckor sommaren 2022
Antalet platser varje vecka är maximerat till 200, varav max 25 daglägerdeltagare. De som först har gjort sina inbetalningar har förtur till platserna. I lägeravgiften till Star Camp ingår t-shirt, helpension (kost och logi), försäkring samt en mängd olika aktiviteter på området.

Vecka 1: Lördag 18 juni – Torsdag 23 juni

Vecka 2: Söndag 26 juni – Fredag 1 juli

Vecka 3: Söndag 3 juli – Fredag 8 juli

Vecka 4: Söndag 10 juli – Fredag 15 juli

Dagläger
Att vara på dagläger innebär att man deltar i lägret precis som övriga deltagare. Den enda skillnaden är att man inte sover på campet. Man kan exempelvis välja att sova hemma eller med sin tillresta familj under lägerveckan. Precis som för övriga deltagare ingår allt i detta alternativ. Daglägerdeltagarna betalar ett reducerat pris (går ej att kombinera med andra rabatter). Max 25 platser per vecka. När man lämnar och hämtar sina barn på daglägret prickar man av dem hos en ledare på listan i caféet varje dag. Att tänka på är att man ska vara på plats på campet till frukost mellan kl. 7.00-8.00 och att man lämnar efter kvällsfikat mellan kl. 20.00-21.00. Har man andra önskemål om tider på campet önskar vi att ledarna får denna information.

Incheckning och avslutning
Första lägerdagen varje vecka sker incheckningen kl. 17.00 utanför Wallenstamhallen i Mölnlycke. Middag serveras från kl. 17.30-18.15 och senare på kvällen kvällsmat. Den sista lägerdagen varje vecka samlas alla deltagare kl. 13.30 på läktaren i Wallenstamhallen för en gemensam samling. Lägret avslutas kl. 14.00.

Anmälan och betalning
Efter anmälan till lägret kommer vi att behandla ansökan inom två veckor. Anmälningsavgiften och slutinbetalningen återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg.

Kom-ihåg-lista
Till campet har vi satt ihop en kom-ihåg-lista för våra deltagare. Här finns också telefonnummer och länkar som kan vara bra att ha inför ankomsten till lägret. Kom-ihåg-lista >

Oförutsägbara händelser
Om antalet deltagare under någon av lägerveckorna bedöms vara för få förbehåller sig Pixbo Wallenstam rätten att ställa in en vecka. Deltagarna erbjuds då plats någon av de andra lägerveckorna. Om deltagaren inte vill delta då sker full återbetalning. Med reservation för att ändringar i lägrets programinnehåll kan ske.

Avslutningsvis
Varmt välkommen till en vecka med mycket mer än innebandy på schemat! Om man skickar e-post eller brev till oss, märk dokumentet med Star Camp 2022. För frågor som rör lägret, vänligen mejla oss. Betalning, anmälan, övriga lägerfrågor: info@starcamp.se