Lägerinformation

Välkommen till den tjugotredje upplagan av Star Camp, arrangerad av Pixbo IBF/IBK, som går av stapeln sommaren 2024.

Star Camp är ett internationellt innebandyläger för killar och tjejer från 10-17 år. Målsättningen med lägret är att ge alla deltagare en oförglömlig vecka tillsammans med nya vänner från flera av världens innebandyländer. Under åren har deltagarna kommit från femton nationer.

Från år 2000 fram till dagens datum har följande länder deltagit: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Slovakien, Belgien, Tjeckien, Ryssland, Kina, Singapore, USA, Kanada, Spanien, Estland, Lettland. 

Under lägret förvandlas Mölnlycke till ett sportcenter. På plats får du som deltagare varje dag under veckan utveckla dina innebandykunskaper med hjälp av engagerade och utbildade ledare för att ta ditt spel till nästa nivå. Utöver detta erbjuds det även att testa på andra sporter, men vi anordnar också inspirerande föreläsningar och aktiviteter inom det senaste i sportindustrin. 

Man behöver inte spela i någon förening för att deltaga. Man kan komma ensam, med några kompisar eller med hela sitt lag. Alla är välkomna.

Nya Wallenstam Arena!
Star Camp har numera sin bas i Nya Wallenstam Arena. En supermodern innebandyarena med spel- och träningsmöjligheter i världsklass! Vi har under lägret även tillgång till Wallenstamhallen och Mölnlycke Arena.

Om nya arenan
Nya Wallenstam Arena i Mölnlycke är kommunens största arena för matcher och evenemang. Den är också Pixbos match- och träningsarena. Anläggningen består av en stor inomhusarena med näst intill 1600 läktarplatser. Här ryms också en stor träningshall, åtta omklädningsrum, cafeteria och en utställningsdel med konferensutrustning. Direkt innanför entrén finns kiosker och plats för andra försäljningsytor samt biljettkassor. Se bilder från Wallenstam Arena i Mölnlycke nedan. Star Camps nya hemmaborg. Klicka på bilden för att förstora dem.

Höjdpunkter under Star Camp

 • Gästtränare är några av världens bästa innebandyspelare & tränare från Pixbos elitlag. 
 • Lägret hålls i supermoderna Wallenstam Arena som innehåller en huvudplan och två träningsplaner. Samt utmärkta faciliteter för ett modernt sommarläger. Vi har även ytterligare två hallar för att maximera antalet innebandyspelare varje timma. 
 • Besök på Nordens största nöjespark Liseberg. Häng med på en halvdag bland karuseller och mängder med aktiviteter inne i Göteborg City. 
 • Målvakter, se hit. Vi har unika och specifika målvaktsträningar!!
 • Gillar du Padel? Vi kommer att få tillträde till Nordens mest moderna padelhall med gångavstånd från vårt camp. 
 • Visste du att Star Camp dessutom är ett extra långt läger? Jämfört med många andra läger får du fler dagar hos oss vilket skapar fler underbara minnen samt dagar att spela innebandy på. 
 • Vi ses på Star Camp 2024!

Passningar, skott, teknik och mycket spel
På Star Camp bjuds man på träning enligt Pixbos modell med betoning på passningar, skott, teknik och mycket spel. 

Mitt i city
Star Camp är förlagt till Mölnlycke som är centralort i Härryda kommun. Mölnlycke ligger utmed riksväg 40 mellan Göteborg och Borås. Med bil når man Göteborgs centrum på cirka 15 minuter och med buss tar det cirka 20 minuter. Sportcentret är beläget mitt i Mölnlycke centrum intill den vackra Wendelsbergsparken. På gångavstånd från sportcentret finns buss- och tågstation, post, banker, vårdcentral, apotek, sportbutiker och andra affärer. Allting ligger tillgängligt, mitt i city.

Mat och boende
Under veckan bjuder vi på förstklassig mat. Frukost, lunch, middag och kvällsmat enligt kostcirkel för att ge deltagarna bästa energin hela veckan. Har man önskemål om specialkost beroende på medicinska eller andra skäl anger man det i samband med anmälan. Man bor med sina kompisar i Hulebäcksgymnasiet där även ledarna bor i samma byggnad som lägerdeltagarna. Man kan välja mellan att ta med egen säng, luftmadrass eller liggunderlag. Ett tips är att ta med ett långt hänglås med extranyckel till sitt skåp. Extranyckeln kan lämnas till gruppledarna vid första samlingen.

Lunch & Middag serveras hos Johannes & Magnus på Food Factory i Mölnlycke fabriker.

Lägerveckor sommaren 2024
Antalet platser varje vecka är maximerat till 200. I lägeravgiften till Star Camp ingår t-shirt, helpension (kost och logi), försäkring samt en mängd olika aktiviteter på området. Lägret 2024 genomförs i fyra omgångar, från mitten av juni till början av augusti:

 • Lägervecka 1: Star Camp Summer vecka 25 (15/6 till 20/6) – 3295 kr ink övernattning, 3050 kr utan övernattning.
 • Lägervecka 2: Star Camp Pro v.26 (23/6 till 28/6) – 4295 kr ink övernattning, 4050 kr utan övernattning.
 • Lägervecka 3: Star Camp International v.27 (30/6 till 5/7) –  3295 kr ink övernattning, 3050 kr utan övernattning.
 • Lägervecka 4: Star Camp Pro v.31 (29/7-2/8) – 4295 kr ink övernattning, 4050 kr utan övernattning.

Betalning
Betalningen görs i samband med anmälning, i avgiften ingår t-shirt, helpension, försäkring samt en mängd olika aktiviteter på området. Alla priser inkluderar en administrationsavgift på 500kr. Administrationsavgiften är inte återbetalningsbar. Om ni skulle få ändrade planer eller förhinder återbetalar vi hela anmälningsavgiften (exkl. admin.avgift) till och med 30 april 2024 och halva anmälningsavgiften till och med 31 maj 2024. Vid avbokningar efter 31 maj 2024 återbetalas avgiften endast om ni har sjukintyg.

Dagläger
Att vara på dagläger innebär att man deltar i lägret precis som övriga deltagare. Den enda skillnaden är att man inte sover på campet. Man kan exempelvis välja att sova hemma eller med sin tillresta familj under lägerveckan. Precis som för övriga deltagare ingår allt i detta alternativ. Daglägerdeltagarna betalar ett reducerat pris (går ej att kombinera med andra rabatter). När man lämnar och hämtar sina barn på daglägret prickar man av dem hos en ledare på listan i caféet varje dag. Att tänka på är att man ska vara på plats på campet till frukost mellan kl. 7.00-8.00 och att man lämnar efter kvällsfikat mellan kl. 20.00-21.00. Har man andra önskemål om tider på campet önskar vi att ledarna får denna information.

Incheckning och avslutning
Första lägerdagen varje vecka sker incheckningen kl. 17.00 utanför Wallenstamhallen i Mölnlycke. Middag serveras från kl. 17.30-18.15 och senare på kvällen kvällsmat. Den sista lägerdagen varje vecka samlas alla deltagare kl. 13.30 på läktaren i Wallenstamhallen för en gemensam samling. Lägret avslutas kl. 14.00.

Kom-ihåg-lista
Till campet har vi satt ihop en kom-ihåg-lista för våra deltagare. Här finns också telefonnummer och länkar som kan vara bra att ha inför ankomsten till lägret. Kom-ihåg-lista >

Oförutsägbara händelser
Om antalet deltagare under någon av lägerveckorna bedöms vara för få förbehåller sig Pixbo rätten att ställa in en vecka. Deltagarna erbjuds då plats i någon av de andra lägerveckorna. Om deltagaren inte vill delta då sker full återbetalning. Med reservation för att ändringar i lägrets programinnehåll

Avslutningsvis
Varmt välkommen till Star Camp, sommarens höjdpunkt! Om man skickar e-post eller brev till oss, märk dokumentet med Star Camp 2024. För frågor som rör lägret, vänligen mejla oss. Betalning, anmälan, övriga lägerfrågor: info@starcamp.se