Star Camp-stipendiet

Från och med 2012 delar Pixbo Wallenstam Innebandy varje år ut Star Camps stipendium till lovande ungdomsspelare. Stipendiet riktar sig till unga spelare i åldern 12-15 år.

Stipendiater 2019

2019 års stipendier tillfaller Johanna Lundell 15 år och Simon Kvarnström 14 år.

Simon Kvarnström spelar i Skövde IBF och är 14 år. Simon är en kille som älskar allt som har med innebandy att göra. Hans dröm och mål är att komma med i landslaget. Förutom att spela i sitt eget lag, tränar Simon även med äldre killar i föreningen, vilket har utvecklat honom som ledare både på och utanför planen

Johanna Lundell spelar i föreningen Hofterup IBF och är 15 år. Johanna var fram till och med september 2016 en mycket talangfull back, som då olyckligtvis drog korsbandet under spel i en försäsongscup. Efter en lång rehabilitering med bakslag har Johanna nu växlat över och blivit målvakt med en utvecklingskurva som har gått spikrakt uppåt.

Läs mer i pressmeddelande 10 april 2019: Årets Star Camp stipendiater är utsedda >

Om stipendiet

Stipendiet delas ut till unga spelare som brinner för sin idrott. Det räcker emellertid inte med att vara duktig på innebandyplanen för att bli stipendiat utan man måste också vara en god lagspelare och bra kamrat vid sidan av planen.

Pixbo Wallenstams elitansvarige, Kalevi Pessi, anser att det är oerhört viktigt att lyfta fram talangerna inom innebandyn:

– Det finns många fantastiska unga talanger inom innebandyn och det är viktigt att vi ger dem uppmuntran och utmaningar för fortsatt utveckling inom sin idrott. Pixbo Wallenstam har därför instiftat Star Camp stipendiet för att uppmärksamma just unga talanger som också är bra lagkamrater.

Två stipendiater utses varje år av Pixbo Wallenstams styrelse: en kille och en tjej. Kriterierna för nominering av spelare till Star Camp-stipendiater:

– spelare är i åldern 12-15 år,
– ambitiös och duktig innebandyspelare,
– en ödmjuk och god kamrat.

Stipendiet innebär att spelaren bjuds på en lägervecka på Star Camp och får där göra samma saker som alla andra deltagare. Det som är extra krydda för stipendiaten är att han/hon får träna med Pixbo Wallenstams a-lag samt får spela med laget mot Star Camp-deltagarna.

Den som nominerar spelaren bör vara ledare (klubbledare eller distriktslagsledare) och känna spelaren väl. Vid nomineringen skall spelarens ålder och klubb anges samt en skriftlig motivering ges till hur spelaren uppfyller kriterierna.

Stipendiaten får också en egen matchtröja från Pixbo med sitt namn och nummer samt en Zone-tröja med Pixbo Wallenstams elitspelares autografer.

Styrelsen, Pixbo Wallenstam Innebandy
.

Star Camps alla stipendiater

2019
Johanna Lundell, Hofterup IBF, född 2004
Simon Kvarnström, Skövde IBF, född 2005

2018
Nowa Veteläinen Lindgren, Trollhättans FF, född 2005
Oscar Hjort, IK Zenith, född 2004

2017
Nelly Cerina, Kärra IBK, född 2005
Jacob Holmberg, Sundsjö IF, född 2004

2016
Alexandra Ålund, Hofterup IBF, född 2004
Jonathan Möller, Ängby IF, född 2002

2015
Rikke Ingebrigtsli Hansen, Tunet IBK, född 2000
Mikael Danielsson, Hagfors IBS, född 2001

2014
Linnéa Wilhelmsson, Lindome IBK, född 1999
Casper Sletten, Sveiva Innebandy, född 2000

2013
Josefine Wålinder, Lindås IBK, född 1998
Joel Birgersson, Bua IF, född 1999

2012
Mathilda Jansson född 1999 från Hagfors IF